Examen tips

Friday January 13, 2023

Elk examen is spannend, het is daarom belangrijk om je goed voor te bereiden en te leren. Maar een paar goede tips zijn altijd welkom.

In dit artikel lees je de belangrijkste tips om het VCA-examen te behalen.

TIP 1 MAAK DE E-LEARNING

De VCA E-Learning is beschikbaar in het Nederlands, Engels en Pools, elk hoofdstuk is voorzien van vragen en het geheel wordt afgesloten met een examentraining en een proef-examen. Daarnaast is de E-Learning voorzien van de Readspeaker voorleesfunctie die het ook voor kandidaten met een taal achterstand en of dyslexie mogelijk maakt de E-Learning te doorlopen.

Een onvoldoende voor een hoofdstuk? Geen zorgen je kan het hoofdstuk nogmaals helemaal doorlopen en de vragen maken.

De E-Learning is gebaseerd op de laatste eind- en toets termen.

TIP 2 MAAK PROEFEXAMENS

De E-Learning sluit je af met een examentraining en een proefexamen, maar wil je een examen maken in de echte digitale omgeving van het VCA examen?

Ga dan naar https://www.vcainfra.nl/proefexamens/

Hier kun je in verschillende talen proefexamens maken, zo krijg je een goede indruk hoe een VCA examen eruit ziet en welke vraagsoorten je kan verwachten.

3 BEREID JE GOED VOOR

Check of je een geldig ID-bewijs hebt, zonder een geldig ID-bewijs kun je niet deelnemen aan het VCA-examen en zorg dat je op tijd bij de examen locatie aanwezig bent.

TIP 4 GOED LEZEN

Goed geleerd en dan toch zakken omdat je de vragen en antwoorden niet goed hebt gelezen. Neem daarom de tijd om de vragen én de antwoorden goed te lezen en dan pas de antwoorden in te vullen. Weet je een antwoord niet, sla de vraag over en markeer de vraag met het vlaggetje, je kan de gemarkeerde vragen dan maken als je alle andere vragen hebt gemaakt.

5 GEBRUIK DE TIJD

Je krijgt voor het B-VCA examen 60 minuten de tijd en voor het B-VCA voorlees, VCA-VOL & VIL-VCU zelfs 75 minuten. Dat is meer dan voldoende tijd om de vragen goed te lezen en het examen rustig te maken.

Neem dus de tijd en kijk goed hoe je een vraag moet beantwoorden.

 

Succes met je examen!

Back to overview