Een ongeluk zit in een klein hoekje!

Thursday February 02, 2023

Door een kleine fout kunnen grote ongelukken gebeuren, en laat dat nou de oorzaak zijn van de meest voorkomende ongevallen op de werkvloer.

Veiligheid in de bouw is van groot belang, omdat de bouwsector een van de meest gevaarlijke beroepen is. Elk jaar gebeuren er veel ongevallen op de werkvloer, sommige met dodelijke afloop. Om de veiligheid op de bouwplaats te verbeteren, is het VCA-diploma een belangrijk instrument. Je wilt immers na een dag werken weer heelhuids naar huis.

Met een VCA-certificering, ook wel bekend als Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers, is een certificering die aantoont dat een bedrijf voldoet aan de veiligheidsnormen en -regels in de bouw. Bedrijven die in het bezit zijn van een VCA-certificering, laten zien dat ze serieus werk maken van veiligheid op de bouwplaats.

Door het behalen van het VCA-diploma, worden de werknemers opgeleid in veiligheid, gezondheid en milieu en weten ze hoe ze moeten handelen in geval van nood.

Het VCA-diploma is niet alleen belangrijk voor de veiligheid van de werknemers, maar ook voor de reputatie van het bedrijf. Bedrijven die in het bezit zijn van een VCA-certificering, tonen aan dat ze serieus werk maken van veiligheid en gezondheid op de werkplek en krijgen hierdoor vaak meer opdrachten. Dit komt omdat bedrijven die in het bezit zijn van een VCA-certificering, vaak een betere reputatie hebben als het gaat om veiligheid en gezondheid op de werk

Wilt u uw bedrijf VCA laten certificeren? Neemt u dan een partij in de arm die u hierin kan begeleiden. U wordt dan stap voor stap begeleid naar de uiteindelijke VCA-certificering.

Het Certificaat kan u in contact brengen verschillende partijen die dit voor u kunnen organiseren.

Om het VCA-diploma te bemachtigen moet u (en uw medewerkers) het VCA-examen afleggen, een digitaal examen waarin je wordt getoetst op je kennis t.a.v. veiligheid. Ter voorbereiding op het examen kun je bij een opleider een cursusdag volgen en aansluitend het VCA-examen afleggen of kiezen voor thuisstudie d.m.v. e-learning en het VCA-examen op een datum en tijdstip naar keuze inplannen.

Het VCA-diploma is 10 jaar geldig, beschikbaar in 28 talen en op meer dan 30 locaties in Nederland. Op zoek naar een goede opleider bij jou in de buurt neem dan contact met ons op.

Kijk voor meer informatie op https://www.hetcertificaat.nl/

Back to overview