VCA voor scholen

Friday February 17, 2023

Het VCA diploma is een belangrijk document voor leerlingen van HBO, MBO en ROC-scholen die werkzaam zijn in de bouw- en industriële sector. Het staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers en is bedoeld om werknemers te certificeren in hun kennis en begrip van veiligheid, gezondheid en milieu op de werkplek.

Een VCA diploma is voor leerlingen van deze scholen belangrijk omdat het aantoont dat zij de vaardigheden en kennis hebben om veilig te werken in een potentieel gevaarlijke omgeving. Werkgevers tonen op deze manier aan dat hun werknemers voldoende opgeleid zijn om de veiligheid van zichzelf en anderen te waarborgen.

Daarnaast kan het verkrijgen van een VCA diploma ook helpen bij het vinden van werk. Veel bedrijven in de bouw- en industriële sector eisen nu dat werknemers in dienst een geldig VCA diploma hebben. Door het behalen van dit diploma kunnen leerlingen zich onderscheiden van andere sollicitanten en een voorsprong hebben in de arbeidsmarkt.

Het behalen van een VCA diploma vereist echter wel enige inspanning van de leerlingen. Een dag training en/of een e-learning zijn wel van belang. Daarnaast moeten leerlingen ook een VCA examen afleggen om het diploma te verkrijgen.

Het Certificaat verzorgt op scholen door heel Nederland de VCA-examens. Hierbij is elke leerling anders en ook de scholen hebben verschillende wensen. Dit nemen we allemaal mee in het VCA traject, en het is dus altijd maatwerk.

Door goed te kijken naar de wensen, de kosten en de budgetten zien we dat we de kosten kunnen reduceren en de slagingspercentages omhoog kunnen krijgen. Door een goed VCA traject aan te bieden gaat de kwaliteit van de VCA lessen omhoog en toont de school tevens aan dat zij de veiligheid van de leerlingen belangrijk vindt.

Vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden 024-8200380

Back to overview