De digitale VCA pas

Thursday March 09, 2023

Digitale VCA pas

Het CDR (Centraal Diploma Register) is de database om te controleren of iemand in het bezit is van het VCA diploma. Hier kan namelijk niet mee worden gefraudeerd.
Dat betekent dat de fysieke VCA passen en VCA diploma's langzaam maar zeker uit het stelsel zullen verdwijnen. Maar hoe toon je dan snel en gemakkelijk aan dat je in het bezit bent van je VCA diploma?

Daar is nu een antwoord op!

Het Certificaat heeft een exclusieve en unieke samenwerking met "Stocard", "PasNL" en "OK" App opgezet. Dit zijn de nummer 1 wallet apps van Nederland voor op je smartphone. bovendien is Stocard is actief in meer dan 40 landen.

Je bewaart nu je VCA pas digitaal bij je overige kaarten van de Albert Heijn, Kruidvat en Makro in een van de apps. 
Als er nu naar je VCA diploma wordt gevraagd laat je de QR-code scannen en jouw registratie in het CDR komt direct naar voren. 

Het scannen van de QR-code kan met elke telefooncamera.

De digitale VCA pas is beschikbaar voor álle kandidaten die een registratie hebben in het CDR! Ook voor SOG kandidaten.

Download voor Android
Stocard 
OK
PasNL

Download voor IOS
Stocard
OK
PasNL
 
Scan de QR-code met een van onderstaande mogelijkheden

  1. De website van het CDR bij jou registratie (https://cdr.ssvv.nl/nl-NL/)
  2. Je VCA pas in je portemonnee
  3. Je VCA diploma


Bij het toevoegen van je digitale VCA pas zoek je “Het Certificaat B.V.” op in de lijst met bedrijven.

En huppakee, je VCA pas is digitaal. 

De digitale VCA pas heeft verschillende voordelen. Ten eerste is de digitale VCA pas altijd up-to-date en kan deze gemakkelijk worden bijgewerkt wanneer dat nodig is. Dit betekent dat werknemers nooit zonder geldig diploma komen te zitten, wat de veiligheid op de werkvloer vergroot.

Daarnaast kunnen werknemers de digitale VCA pas gemakkelijk delen met hun werkgever of andere betrokken partijen, zonder dat er fysieke kopieën hoeven te worden gemaakt. Dit vermindert het papierwerk en draagt bij aan een efficiëntere en duurzamere werkwijze.

Al met al biedt de digitale VCA pas vele voordelen voor werknemers en werkgevers in risicovolle omgevingen. Het vergroot de veiligheid, vermindert papierwerk. Kortom, een handige en praktische oplossing voor veiligheidsbewuste professionals.

Back to overview