Internationale dag van de veiligheid 2024

Tuesday March 19, 2024

De Dag van de Veiligheid, ook wel bekend als Internationale Dag van Veiligheid en Gezondheid op het Werk, wordt elk jaar op 28 april gevierd. Het doel van deze dag is om aandacht te vragen voor het belang van veiligheid en gezondheid op de werkplek en om de inspanningen van werkgevers, werknemers en regeringen te erkennen en te waarderen om een veilige en gezonde werkomgeving te creëren.

Op deze dag zullen werkgevers en werknemers worden aangemoedigd om deze uitdagingen aan te pakken en de noodzaak van een veilige en gezonde werkomgeving in de spotlight te zetten. Dit kan worden gedaan door middel van voorlichtingscampagnes, opleidingen en trainingen, en door middel van het delen van best practices en successen. Daarnaast zal ook de rol van de overheid worden benadrukt in het bevorderen van veiligheid en gezondheid op de werkplek. Regeringen worden opgeroepen om wetgeving te ontwikkelen en te implementeren om werknemers te beschermen tegen gevaren op de werkplek en om bedrijven te verplichten om een veilige en gezonde werkomgeving te creëren.

Veder zullen bedrijven en organisaties worden aangemoedigd om hun veiligheidsprocedures en -protocollen te evalueren en te verbeteren. Dit kan worden gedaan door het uitvoeren van risico-analyses en het identificeren van gevaren op de werkplek. Bedrijven kunnen ook hun medewerkers betrekken bij de evaluatie en verbetering van de veiligheidsprocedures, omdat zij vaak een waardevolle inzichten hebben in de werkomgeving en de uitdagingen waarmee zij geconfronteerd worden.

Back to overview