Centraal Diploma Register CDR

Maandag 01 april 2024

Het Certificaat registreert als onafhankelijk examen bureau geslaagde kandidaten in het Centraal Diploma Register (CDR) van de SSVV.

Alleen als u hier geregistreerd staat bent u in het bezit van het VCA diploma, alle andere veiligheidsdiploma's zijn in Nederland niet geldig.

Als werkgever kunt u ook beter altijd het CDR controleren op de echtheid van een aangeleverd VCA diploma. Hiermee voorkomt u een hoop problemen als de werknemer geen diploma heeft, een verlopen diploma heeft of in het ergste geval een vals diploma heeft. Meer over valse diploma's leest in onderstaande artikelen.

SSVV schijnveiligheid

Valse diploma's in de bouw

In het CDR kan heel makkelijk worden gezocht op achternaam en geboortedatum of op diploma nummer.

Als de persoon het VCA diploma heeft behaald zal er een registratie naar voren komen die u kunt vergelijken met zijn legitimatie. Komt er geen registratie naar voren dan heeft de medewerker geen VCA diploma.

Er kan via het CDR ook worden gezocht in het CDR van België.

Je kunt bij je registratie een QR-code downloaden, met deze QR-code kun je jouw VCA registratie in het CDR digitaal toevoegen aan jouw wallet app, zoek "Het Certificaat" in de app en scan de QR-code. Als iemand nu jouw digitale pas scant komt hij of zij direct uit bij jouw eigen registratie in het CDR.

Blijkt er iets niet correct te zijn geregistreerd kun je hier ook een wijzigingsverzoek indienen. Als je dan de verplichte gegevens achterlaat dan maken wij het voor u in orde. Mocht u meer vragen hebben over uw registratie in het CDR,

Twijfelt u over de echtheid van een diploma of iets anders bij de registratie neemt u dan contact met ons op.

 

Terug naar overzicht