VCA en Dyslexie

Voor kandidaten met dyslexie bestaan er verschillende mogelijkheden om het VCA examen af te leggen.

Basis-VCA

Voor Basis-VCA examens kunnen kandidaten met dyslexie kiezen voor de voorlees variant, hierbij komt er een extra functie in het examen die de vragen en mogelijke antwoorden via een koptelefoon voorleest. Tevens krijgt de kandidaat bij een voorleesexamen 75 minuten de tijd in plaats van de reguliere 60 minuten.

(een dyslexieverklaring is voor een Basis-VCA examen niet noodzakelijk).

VOL-VCA en VIL-VCU

Voor kandidaten met dyslexie die een VOL-VCA of VIL-VCU examen moeten behalen is er vanaf nu de mogelijkheid om een verlengd examen aan te vragen. Het verlengde examen heeft een maximale duur van 120 minuten in plaats van de reguliere 75 minuten. Er is géén voorleesfunctie beschikbaar voor een VOL-VCA of VIL-VCU examen.

Vanwege de verlengde tijd zal onze examinator langer op de examen locatie moeten verblijven om die reden hanteren wij een extra toeslag van € 50,- bij een verlengd examen.

Om voor het verlengde examen in aanmerking te komen moet u wel aan een aantal voorwaarden voldoen:

  • De kandidaat moet een dyslexieverklaring aanleveren bij Het Certificaat, deze moet voldoen aan de richtlijnen gesteld door de Stichting Dyslexie Nederland (de aanlevering van de verklaring moet minimaal 8 dagen voorafgaand aan het examen worden gedaan).
  • De dyslexieverklaring wordt door ons beoordeeld en na akkoord kan het examen aangemeld worden.

Het verlengd examen is voorlopig alleen te reserveren bij een in-company-examen via onze digitale portal.

Waarom is er geen voorlees examen voor VCA-VOL?

In dit artikel leggen wij uit waarom de SSVV (Stichting Samenwerken Voor Veiligheid)  geen voorlees variant beschikbaar stelt voor het VCA-VOL examen.

Offerte

Wilt u een vrijblijvende offerte aanvragen voor VCA-groepsexamens? Klik op offerte aanvragen en laat uw gegevens achter. Er wordt dan spoedig contact met u opgenomen.
(Voor individuele examens en e-learning kunt u terecht in de webshop)

Gegarandeerde kwaliteit

Kwaliteit staat bij Het Certificaat voorop. Daarom zijn wij aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Examens en voert de Stichting Examenkamer het kwaliteitstoezicht uit. NVE logo