VCA Diploma

Diploma's

VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers. Werknemers bij dienstverlenende bedrijven moeten VCA gecertificeerd zijn zodat zij veiliger werken want dat vermindert het aantal ongevallen. Steeds meer opdrachtgevers van dienstverlenende bedrijven eisen dan ook een VCA diploma. VCU staat voor Veiligheid en Gezondheid Checklist Uitzendorganisaties.

Het verschil tussen een VCA Diploma en een VCA Certificaat.
Een VCA Diploma kun je halen door te slagen voor het VCA examen terwijl een VCA Certificaat wordt afgegeven aan een bedrijf dat aan de VCA regelgeving voldoet. Het VCA Diploma is dus voor personen en het VCA Certificaat voor bedrijven.

Wat is VCA?

Het basis VCA diploma wordt ook wel B-VCA genoemd. Operationeel leidinggevenden bij een aannemer of zzp’ers dienen in het bezit te zijn van het diploma Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden VCA, oftewel VOL-VCA.

Wat is VCU?

Levert u als uitzendorganisatie of bedrijf personeel aan een VCA gecertificeerd bedrijf dan moeten deze medewerkers in het bezit zijn van een geldig VCA diploma. Als intercedent of leidinggevende van een uitzendbureau dient u in het bezit te zijn van het diploma Veiligheid voor Intercedenten en Leidinggevenden VCU, oftewel VIL-VCU.

Offerte

Wilt u een vrijblijvende offerte aanvragen voor VCA-groepsexamens? Klik op offerte aanvragen en laat uw gegevens achter. Er wordt dan spoedig contact met u opgenomen.
(Voor individuele examens en e-learning kunt u terecht in de webshop)

Gegarandeerde kwaliteit

Kwaliteit staat bij Het Certificaat voorop. Daarom zijn wij aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Examens en voert de Stichting Examenkamer het kwaliteitstoezicht uit. NVE logo