VCA examens

Het Certificaat neemt als professioneel examenbureau op diverse manieren VCA- en VCU examens af. Een Basis VCA examen bestaat uit 40 vragen en duurt 60 minuten. Het VOL-VCA en VIL-VCU examen bestaat uit 70 vragen en duurt 75 minuten.

Voorbereiden op het VCA examen

Het is aan te raden om een VCA cursus te volgen ter voorbereiding op het VCA examen, mocht u meer informatie omtrent een cursus willen kunt u contact met ons op nemen. Maar u mag het VCA examen ook afleggen na zelfstudie, voor zelfstudie materialen verwijzen wij u graag door naar onze webshop. Neem een geldig legitimatiebewijs mee als u het examen komt afleggen. Wij zien u graag op één van onze examenlocaties bij u in de buurt!

Digitaal examen en voorleesexamen

Het VCA examen wordt digitaal afgenomen. Een kandidaat ziet na afsluiten van zijn examen direct zijn voorlopige uitslag.

Het Basis VCA examen bieden wij ook als voorleesexamen aan. Dit is bedoeld voor mensen die bijvoorbeeld moeite hebben met lezen, de kandidaat hoort de vragen dan via een koptelefoon. Bij een voorleesexamen krijgt de kandidaat 15 minuten extra examentijd.

Offerte

Wilt u een vrijblijvende offerte aanvragen voor VCA-groepsexamens? Klik op offerte aanvragen en laat uw gegevens achter. Er wordt dan spoedig contact met u opgenomen.
(Voor individuele examens en e-learning kunt u terecht in de webshop)

Gegarandeerde kwaliteit

Kwaliteit staat bij Het Certificaat voorop. Daarom zijn wij aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Examens en voert de Stichting Examenkamer het kwaliteitstoezicht uit. NVE logo