VCA voor scholen

In de bouw, techniek en infra is veiligheid een belangrijk onderwerp. Iedereen wil na een dag hard werken ook weer veilig thuiskomen. Daarom wordt bij veel opleidingen in deze richtingen door de school het VCA-diploma aangeboden.

De leerlingen worden veiligheidsbewust gemaakt en kunnen veilig stagelopen. Tevens geeft de school hiermee een duidelijk signaal af naar de leerlingen, ouders en aangesloten bedrijven dat veiligheid belangrijk is.

Elke school en leerling is anders en ook de budgetten variëren. Het Certificaat kan uw school begeleiden in het kiezen van het juiste traject. Dit is altijd maatwerk en er zijn veel mogelijkheden. Denk hierbij aan de keuze voor:

  • Het juiste lesmateriaal, E-learning of lesboeken
  • De juiste docent, intern of extern
  • Het juiste examen, VCA-Basis of VCA-VOL
  • De juiste dagindeling, hele of halve dagen

Wat moet u als school regelen?

U meldt het examen en de leerlingen aan via onze webportal (gratis en gebruiksvriendelijk). 

Wij komen het examen afnemen met grote laptops en zorgen voor onze eigen wifi verbinding op elke locatie in Nederland. 

Doordat het examen digitaal wordt afgenomen weten de leerlingen direct na het afsluiten van het examen of ze geslaagd zijn, voor de niet geslaagde kandidaten kan er direct een nieuw examen worden aangevraagd.

Naast de veiligheid van de leerlingen zitten er nog meer voordelen aan het opzetten van een goed VCA-traject.

  • Kwaliteit van de opleiding gaat omhoog
  • Kostenreductie door hogere slagingspercentages
  • Gemotiveerde leerlingen door hogere slagingspercentages
  • Minder herexamens dus minder gedoe met de planning

Het opzetten van het maatwerk traject is kosteloos. Enkel geleverde diensten en materialen zoals examens, dag trainingen en lesmateriaal wordt op basis van de leerlingen in rekening gebracht, u betaalt dus nooit te veel.

Klik hier om contact met ons op te nemen

Offerte

Wilt u een vrijblijvende offerte aanvragen voor VCA-groepsexamens? Klik op offerte aanvragen en laat uw gegevens achter. Er wordt dan spoedig contact met u opgenomen.
(Voor individuele examens en e-learning kunt u terecht in de webshop)

Gegarandeerde kwaliteit

Kwaliteit staat bij Het Certificaat voorop. Daarom zijn wij aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Examens en voert de Stichting Examenkamer het kwaliteitstoezicht uit. NVE logo