VOL-VCA examen - Examen Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden

Het examen Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden wordt ook wel VOL-VCA genoemd. Het examen bestaat uit vragen over onder meer de (Europese) wet- en regelgeving, het herkennen van onveilige situaties en handelingen, het treffen van maatregelen ter voorkoming van ongevallen, VCA certificering, bedrijfsnoodplannen en het organiseren van toolbox vergaderingen. Om u voor te bereiden kunt u een VCA cursus volgen of zelf thuis studeren. 

Wat houdt het VOL-VCA examen in?

Het VOL-VCA examen bestaat uit 70 meerkeuzevragen. Het examen duurt maximaal 75 minuten. Heeft u 4515 of meer van de 7000 punten (64.5%) gehaald, dan bent u geslaagd.

Het VOL-VCA diploma

Het VOL-VCA diploma geeft aan dat u weet hoe u veilig kunt werken. En dat u rekening houdt met het milieu en de gezondheid van u en de medewerkers waaraan u leiding geeft. Met een VOL-VCA diploma weet u aan welke eisen u en uw medewerkers moeten voldoen om veilig en verantwoord te werken.

Het VOL-VCA examen

Als u het computerexamen heeft afgelegd, ontvangt u meteen een voorlopige uitslag. Binnen drie werkdagen na het afleggen van het VOL-VCA examen ontvangt u van ons het VOL-VCA diploma. Ook ontvangt u van ons de score die u gehaald heeft bij het VCA examen. Als een opleidingsinstituut, uitzendbureau of uw werkgever u heeft aangemeld, dan sturen wij het diploma naar hen op.

Offerte

Wilt u een vrijblijvende offerte aanvragen voor VCA-groepsexamens? Klik op offerte aanvragen en laat uw gegevens achter. Er wordt dan spoedig contact met u opgenomen.
(Voor individuele examens en e-learning kunt u terecht in de webshop)

Gegarandeerde kwaliteit

Kwaliteit staat bij Het Certificaat voorop. Daarom zijn wij aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Examens en voert de Stichting Examenkamer het kwaliteitstoezicht uit. NVE logo