Basis-VCA en B-VCA examen

Het Basis VCA diploma wordt ook wel B-VCA genoemd. VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu, Checklist Aannemers. Werknemers bij dienstverlenende bedrijven moeten VCA gecertificeerd zijn zodat zij veiliger werken en het aantal ongevallen vermindert. Steeds meer opdrachtgevers van dienstverlenende bedrijven eisen een VCA diploma. Operationeel leidinggevenden bij een aannemer of zzp’ers dienen in het bezit te zijn van het diploma Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden VCA, oftewel VOL-VCA

Wat houdt het B-VCA examen in?

Het B-VCA examen bestaat uit 40 kennis- en toets vragen. Heeft u 2580 of meer van de 4000 punten (64.5%) gehaald , dan bent u geslaagd. Het examen duurt maximaal 60 minuten. U kunt ook kiezen voor een voorlees examen. U krijgt dan een koptelefoon op en de vragen worden dan voorgelezen. De beschikbare tijd is dan 75 min. De slagingsscore is gelijk aan het B-VCA examen. Voor zowel het B-VCA examen als het B-VCA voorlees examen kunt u kiezen uit 19 talen.

Het B-VCA diploma

Het B-VCA examen bestaat uit vragen over onder meer de wet- en regelgeving, het herkennen van onveilige situaties en werkzaamheden en welke maatregelen u moet treffen om ongevallen te voorkomen. Met het B-VCA diploma geeft u aan dat u veilig kunt werken en daarbij rekening houdt met het milieu, de gezondheid en de veiligheid van uzelf en anderen.

Het B-VCA examen

Als u computerexamen heeft afgelegd, ontvangt u meteen een voorlopige uitslag. Binnen drie werkdagen na het VCA examen ontvangt u van ons het VCA diploma. Ook ontvangt u van ons de score die u gehaald heeft bij het B-VCA examen. Als een opleidingsinstituut, uitzendbureau of uw werkgever u heeft aangemeld, dan sturen wij het diploma naar hen op.

Offerte

Wilt u een vrijblijvende offerte aanvragen voor VCA-groepsexamens? Klik op offerte aanvragen en laat uw gegevens achter. Er wordt dan spoedig contact met u opgenomen.
(Voor individuele examens en e-learning kunt u terecht in de webshop)

Gegarandeerde kwaliteit

Kwaliteit staat bij Het Certificaat voorop. Daarom zijn wij aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Examens en voert de Stichting Examenkamer het kwaliteitstoezicht uit. NVE logo