De Dag van de Bedrijfshulpverlening

Maandag 06 november 2023

De 1ste maandag in november is het traditie getrouw

“De Dag van de Bedrijfshulpverlening”

(BHV) is een dag die jaarlijks wordt gehouden om aandacht te vragen voor de belangrijkheid van bedrijfshulpverlening en de noodzaak van voorbereiding op noodsituaties op de werkplek. Bedrijfshulpverlening is een belangrijk onderdeel van veiligheid en gezondheid op de werkplek en kan levens redden en ernstige verwondingen voorkomen in geval van een noodsituatie. 

De Dag van de BHV is bedoeld om werkgevers en werknemers de noodzaak van bedrijfshulpverlening in te laten zien en om hen te informeren over de verschillende aspecten van BHV, zoals het opstellen van een noodplan, het opleiden van BHV'ers en het oefenen van noodsituaties. Tevens worden bedrijven en organisaties aangemoedigd om hun BHV-procedures te evalueren en te verbeteren. Dit kan worden gedaan door middel van het uitvoeren van risicoanalyses, het identificeren van gevaren op de werkplek en het opstellen van een noodplan. Bedrijven kunnen ook hun BHV'ers opleiden en oefenen in het handelen in noodsituaties, zodat zij snel en efficiënt kunnen handelen in geval van een noodsituatie.

BHV en VCA versterken elkaar in de praktijk, met een VCA diploma op zak weet je hoe je veilig moet werken en ongevallen te voorkomen. Gebeurt er dan toch een ongeval heb je iemand met kennis op de werkvloer die snel en adequaat kan handelen om letsel te beperken.

Opzoek naar een BHV of VCA opleider? Laat het ons weten, wij beschikken over een groot netwerk door heel Nederland en brengen u kosteloos in contact met een opleider bij u in de buurt.

Terug naar overzicht